Mandle přírodní 700g

- Kompletní specifikace
- Komentáře 0
- Mandle přírodní 700gSkladem249 Kč217 Kč bez DPH
Mandle přírodní - 700g
Indická ajurvéda bere mandle jako důležitou výživu mozku a nervového systému, která výrazně zlepšuje mozkové funkce a prodlužuje život.
Mandle jsou úžasným zdrojem mnoha důležitých látek
Především jsou bohaté na minerály, mají vysoký obsah hořčíku (až kolem 300mg na 100g), vápníku (cca 250mg na 100g), draslíku, železa, a zinku. Také v nich najdeme řadu nezbytných vitaminů, např. vitamin E a vitaminy skupiny B (riboflavin, thiamin, kyselina listová). Obsahují nezanedbatelné množství tuků, ovšem při jejich rozumné konzumaci se nemusíme obávat, že bychom po nich přibírali na váze, jejich nenasycené mastné kyseliny jsou naopak zdraví velice přínosné. Dále v nich najdeme pro zažívací trakt prospěšnou vlákninu, cenné bílkoviny a menší množství cukrů.
Už při pohledu na výše uvedený seznam obsahovaných látek je zřejmé, v čem nám tato jádra budou prospěšná..
Mandle jako potravina pro zdravou pleť, vlasy, nehty, kosti a zuby
Vysoký obsah hořčíku v mandlích je to pravé, co potřebujeme pro pružné a lesklé vlasy, pevné nehty a zdravě vyhlížející pleť. Místo syntetických preparátů pro doplnění hořčíku si můžeme jednoduše dát několik mandlí jako každodenní přesnídávku a už po 1-2 měsících pozorovat zlepšení. Účinek je navíc posílen vitaminy skupiny B a zinkem.
Nedostatek hořčíku se projevuje mnoha směry, právě například špatnou kvalitou vlasů a nehtů, ale i závažněji, jako např. křečemi v lýtkách, tikem v oku, nervozitou, dokonce i psychickými poruchami. U dětí v období vývinu má nedostatek hořčíku až nenapravitelné následky, zejména v oblasti nedostatečného mentálního vývoje a slabé imunity.
Další výhodou mandlí je, že jejich bohatost na vápník se výborně doplňuje se zastoupeným hořčíkem, protože právě hořčík napomáhá k efektivnímu využití vápníku naším tělem. Důležitost vápníku pro naše kosti, zuby, srdce a funkční imunitu není třeba nijak příliš vysvětlovat. Mandle jsou, jak je vidno, jednou z velice přínosných potravin pro krásu a zdraví, jak pro dospělé, tak pro děti.
Pro krvetvorbu a zdraví srdce a cév
Těmto semenům se také přisuzuje příznivý účinek na srdce a celý krevní oběh. Obsahované látky dokáží snižovat hladinu cholesterolu v krvi a upravovat krevní tlak. Účinek antioxidantů navíc chrání naše cévy a srdce před degenerací a předčasným stárnutím.
Vysoký obsah železa v mandlích je tím pravým pro podporu krvetvorby, tedy i lidé trpící chudokrevností by měli mandle pravidelně zařadit do svého jídelníčku.
Mandle jako antioxidant a prevence proti rakovině
Mandle obsahují řadu antioxidantů, které naše tělo chrání před volnými radikály a čistí jej. Jsou proto mimo jiné považovány za přírodní prevenci rakovinného bujení. Bylinář Pavel Váňa ve své knize uvádí, že už denní dávka 3-4 sladkých mandlí je účinnou prevencí nádorových onemocnění. Odborné výzkumy prokázaly i pozitivní působení u lidí trpících diabetes a preventivní účinky v případě Alzheimerovy choroby.