Rýže na sushi Lotus 1kg

- Kompletní specifikace
- Komentáře 0
- Rýže na sushi Lotus 1kgSkladem99 Kč86 Kč bez DPH
Rýže na sushi Lotus - 1kg
Japonica je superprémiová krátkozrnná rýže, která se vyznačuje jedinečnou lepivostí, jemnou texturou, sladkou chutí a přirozeným aroma. Je ideální pro orientální a tradiční japonská jídla.
Připravit:
1 šálek sushi rýže
1 šálek vody
1 polévková lžíce. sůl/olej/máslo (volitelné)
Sporák:
Opláchněte rýži 2 nebo 4 krát, dokud nebude voda čistá, abyste odstranili přebytečný škrob.
Přiveďte 300 ml (1,2 šálku) vody k prudkému varu v hrnci s těsně přiléhajícím víkem.
Přidejte 250 ml (1 šálek) rýže a promíchejte. Sůl nebo máslo/olej podle chuti (volitelné příchutě).
Hrnec zakryjte a snižte teplotu na mírné vaření po dobu 15 minut, dokud se voda úplně nevstřebá.
Sundejte z ohně a vařte v páře 15 minut. Lehce načechrejte a podávejte.
Mikrovlnná trouba:
Opláchněte rýži 2 nebo 4 krát, dokud nebude voda čistá, abyste odstranili přebytečný škrob.
Vložte 250 ml (1 šálek) vody do velké žáruvzdorné zapékací misky vhodné do mikrovlnné trouby. Přiveďte k varu.
Přidejte 300 ml (1,2 šálku) rýže a zamíchejte. Sůl nebo máslo/olej podle chuti (volitelné příchutě).
Přikryjte a dejte mikrovlnnou troubu na vysoký výkon na 5 minut, poté snižte na minimum na dalších 10 minut.
Vypněte teplo a napařujte 5 minut. Lehce načechrejte a podávejte
Poznámka: Mikrovlnné trouby se liší, skutečná doba vaření se může lišit od výše navrhované.