Směs koření Kofta Curry

- Kompletní specifikace
- Komentáře 0
- Směs koření Kofta CurrySkladem39 Kč32 Kč bez DPH
Směs indického kari koření Kofta Curry 50 g/Kofta Curry Mix - Shan
Složení: koriandr, chilli, sůl, paprika, pečená cizrna, Papain, skořice, sušené cibule, zázvor, černý pepř, kmín, muškátový květ, muškátový oříšek, zelený kardamom, česnek, pískavicové listy.
Návrh receptu - Kofta Curry (masové kuličky v pikantní omačce):
1 kg mletého masa
300g cibule, mleté
300g bílého jogurtu
1 lžíce koření česnek
2 lžice nasekanéhozeleného koriandru
175-250g Ghee / olej
Shan Kofta Curry Mix
• Přidejte na mleté ??maso půlku cibuli, polovinu jogurtu, zelený koriandr a 2 lžíce Kofta Curry MIX. Udělejte hladké těsto. Rozdělte do 40 malých kulatých kulíčků.
• Na teplém Ghee osmažte zbývající cibuli do zlatova. Přidejte česnek, zbývající jogurt a Shan Kofta Curry Mix. Smažte na pár minut a pak přidejte 2-3 sklenice vody. Vařte asi 15 minut na mírném ohni.
• Přidejte kuličky a snižte teplotu. Vařte, dokud se masové kuličky nezměknou (asi 20 minut). Nemíchejte se lžičkou.
Zdobte čerstvým koriandrem a podávejte s vařenou rýží Basmati a s horkým chapattisem.
Ingredients: Coriander, Red Chilli, Salt, Paprika, Roast Chickpea, Papain, Cinnamon, Dehydrated Onion, Ginger, Black Pepper, Cumin, Mace, Nutmeg, Green Cardamom, Garlic, Fenugreek Leaves.
Recipe suggestion - Kofta Curry (Meatballs in Spicy Curry):
1 kg minced meat, finely ground to a paste
300g onions, ground
300g plain yogurt
1 tbsp garlic paste
2 tbsps green coriander chopped
175-250g ghee/oil
Shan Kofta Curry Mix
• Add the ground meat to half the ground onions, half the yogurt, green coriander and 2 tbsps Kofta Curry Mix. Knead to make a smooth dough. Divide in to 40 small round meat balls.
• Heat the ghee and fry the remaining onion paste until golden. Add the garlic, the remaining yogurt and the Shan Kofta Curry Mix. Stir fry for a few minutes and then add 2-3 glasses water. Boil for about 15 minutes on a medium heat.
• Add the meatballs and reduce the heat. Cook until the meat balls are tender (about 20 minutes). Do not stir with a spoon.
Garnish with fresh coriander and serve with plain boiled Basmati rice or hot chapattis.