Zázvorovo česneková pasta

- Kompletní specifikace
- Komentáře 0
- Zázvorovo česneková pastaSkladem59 Kč51 Kč bez DPH
Pasta česnek & zázvor - 300g
Složení:Česnek 48%, zázvor 44%, voda, sůl, kyselina citrónová,sorban draselný,disiřičitan sodný,xanthanová guma.
Recept
- 3-4 cibule
- 1 kg hovězího zadního, popř. jehněčího masa
- 2 lžíce oleje
- 3-4 lž. zázvorovo česnekové pasty
- 10 lusků kardamomu
- 2 bobkové listy
- 6 hřebíčků
- 10 kuliček černého pepře
- 1 celá skořice
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička římského kmínu
- 2 lžíce sladké červené papriky
- 1 lžička chilli
- 1 lžička cayenského pepře
- 1 velký bílý jogurt
- voda (může být i červené víno) na podlití
- sůl, pepř, garam masala
Postup přípravy:
Maso nakrájíme na kostky, cibuli najemno. Na pánvi rozpálíme Ghí maslo a maso v několika várkách z každé strany rychle orestujeme, aby se zatáhlo, poté vyjmeme a necháme stranou. Do stejného masla na pánvi přidáme kardamom, bobkový list, hřebíček, skořici a pepř, prudce orestujeme až hřebíček nabobtná a bobkový list změní barvu. Přidáme cibuli a restujeme asi 5 minut než zesklovatí. Přidáme zázvorovo-česnekovou pastu, promícháme, dále přidáme papriku a všechno koření a dalších 30 vteřin restujeme než přidáme maso a vše dobře promícháme. Nyní začneme po lžících přidávat jogurt a vždy dobře zamícháme. Poté zalijeme vodou dle potřeby, přikryjeme pokličkou a necháme dusit na mírném ohni až je maso měkké. Dle potřeby ke konci necháme bez pokličky šťávu trochu vyvařit (sebereme pěnu i mastnotu), aby byl výsledný pokrm šťavnaté maso v červenohnědé hutné omáčce. Dochutíme (sůl, pepř, garam masala) a podáváme s rýží Basmati nebo čočkou (dal), kterou ochutíme zázvorem, česnekem, kurkumou, římským kmínem a ozdobíme smaženou cibulkou. K tomuto pokrmu se výborně hodí také limetkové nebo mangové čatní a jogurtová raita, kterou si připravíme z jogurtu a nastrouhané okurky, popř. také s čerstvými bylinkami (máta, koriandr).