Logo
0 ks
za 0,00 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.

Bulgur hrubý 800g

Bulgur coarse

Bulgur hrubý - 800g Tento u nás málo známý produkt se vyrábí z celozrnné pšenice. Je výživnější než rýže, stravitelnější než luštěniny a má příjemnou ... celý popis
Dostupnost
Skladem
79 Kč
69 Kč
bez DPH
ks
Číslo produktu:494
EAN kód:4251354804257
Výrobce:Nergiz - Turecko
Parametr 1:800g
Hlídat cenu / dostupnost
Kompletní specifikace

Bulgur hrubý - 800g

Tento u nás málo známý produkt se vyrábí z celozrnné pšenice. Je výživnější než rýže, stravitelnější než luštěniny a má příjemnou oříškovou chuť.

Co je to a jak se vyrábí bulgur

Bulgur je předvařená, nalámaná celozrnná pšenice. Získává se z pšenice tvrdé, kdy se zrno umyje, uvaří, usuší a podrtí na menší kousky. Namáčením vznikají enzymy a dochází k částečné přeměně škrobů na jednoduché cukry, tím je bulgur stravitelnější a zrno biologicky aktivní. Bulgur se obvykle nejí samostatně, používá se spíše jako součást různých pokrmů. Chutná po oříšcích a voní po obilí.

Blahodárné účinky bulguru

Bulgur má vysokou nutriční hodnotu, obsahuje bílkoviny, sacharidy, vlákninu, vitamíny (především vitamín A) a minerály (fosfor, železo, hořčík) a jen zanedbatelné množství tuku. Podporuje zdraví střev a působí blahodárně na nervovou soustavu.

Bulgur v kuchyni

Bulgur se díky předvaření snadno a rychle tepelně upravuje. Protože absorbuje mnoho vody, je třeba jej vařit v poměru 1:3, a to po dobu 12 minut. Možné je také povařit bulgur jen 5 minut a nechat jej pod pokličkou "dojít". Je také možné připravit jej jinak než tepelným způsobem - nabobtnáním. Uchová si tak veškeré živiny. Surovinu namáčejte po dobu jedné hodiny, potom vodu slijte.

Pokrmy z bulguru

Bulgur můžete použít do nádivek, karbanátků, do masitých nebo zeleninových jídel nebo jako zavářku do polévky. Lze jej také užívat jako výživnější náhražku rýže, ostatně nejjednodušší přípravou je bulgur na způsob rizota. Je typickou součástí jídel středomořské a orientální kuchyně (např. kibbehy nebo pilafy). Vzhledem k vysokému podílu živin a nízkému obsahu tuku se bulgur hodí i pro přípravu dietních nebo vegetariánských pokrmů. Pro svou nenadýmavost a lehkou stravitelnost jej můžete podávat i dětem.

Nejznámějším pokrmem z bulguru je bulgurový salát zv. tabbouleh, původem z Libanonu a Sýrie. Recept je velmi jednoduchý, posuďte sami:

Salát Tabbouleh

Ingredience

2 svazky petrželky,

1 lžíce máty,

2 hrnky namočeného bulguru,

8 rajčat,

1 cibule,

3 lžíce olivového oleje,

2 lžíce citronové šťávy,

sůl, pepř

Postup přípravy

Petrželku a mátu nakrájejte na drobné kousky. Rajčata a cibuli na kostičky. Dejte do mísy spolu s bulgurem, který jste hodinu namáčeli. Dochuťte citronovou šťávou, olivovým olejem, solí, pepřem. Servírujte na míse vytvořené z hlávkového salátu.

     Najdete nás i na MALL.CZ 

Doprava a ceny

Osobní odběr na prodejně - Zdarma
DPD ParcelShop - 60 Kč
Zásilkovna ČR- 70 Kč
Uloženka ČR- 80 Kč
Doručení na adresu ČR od - 95 Kč
Zásielkovňa SK - 3,60€
Uloženka SK - 4,80€
Doručení na adresu SK od - 5,60€

Velkoobchod

Naše zboží nabízíme i jako velkoobchod. Jsme největším dovozcem námi nabízených produktů do EU již od roku 2000.

Kamenná prodejna

Ortenovo náměstí 1025/27

170 00 Praha 7 - Holešovice

Tel.: +420 774 140 127

Po - So 10:00 - 20:00

Kontakt
Orient food - Chut' slince
© 2012 - 2023 Orinet food / A.POINT s.r.o., Všechna práva vyhrazena
Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz