Kustovnice čínská Goji

- Kompletní specifikace
- Komentáře 0
- Kustovnice čínská GojiNení skladem29 Kč25 Kč bez DPH
Kustovnice čínská Goji - 50g
Složení: Sušená kustovnice čínská
Nejhodnotnější ovoce planety. Vitamínová bomba v té nejstravitelnější přírodní podobě. Nekupujte chemické vitaminové tablety.
Kustovnice působí blahodárně na játra a ledviny, výrazně posiluje imunitu, pomáhá snižovat krevní tlak.
Zdravotní účinky:
Dle dlouholetého výzkumu působí kustovnice čínská příznivě v těchto oblastech:
Kustovnice harmonizuje činnost jater a ledvin; zprůchodňuje a uvolňuje energetické blokády v jaterních a ledvinových meridiánech. Kustovnice výrazně posiluje obranyschopnost a imunitu organismu. Zlepšuje krvetvorbu a má vliv na snižování krevního tlaku. Zvlhčuje plíce, čímž působí proti astmatu a některým druhům alergií. Je vhodná při nadměrném užívání alkoholu. Podporuje sexuální funkce. Může omezit rozšiřování lupénky a dalších kožních onemocnění. Posiluje zrak, uklidňuje podrážděné oči a zlepšuje ostrost vidění.
Charakteristika:
Tento léčivý klenot starých mudrců se používá v celé Číně staletí jako omlazující ovoce. Vzhledem se nápadně podobá šípku, chuť plodů je však sladší a bez kyselého dozvuku. V tradiční čínské medicíně i mezi obyčejnými Čínany je považován za naprosto nepostradatelný potravinový doplněk. Je znám svou mnohostrannou prospěšností na lidský organizmus, a to jak v mladém, tak i pokročilém věku, přičemž nejsou známy žádné negativní vedlejší účinky. Kustovnice čínská obsahuje celou řadu zdraví prospěšných látek, například velké množství betakarotenu, vitamín C, B1 a B2, aktivní polysacharidy, důležité aminokyseliny včetně esenciálních aminokyselin a mnoho důležitých stopových prvků (např. zinek, selen, železo, vápník atd.).
Způsob použití: Přímá konzumace jako sušené ovoce.
Čaj:
plody Kustovnice zalijeme horkou vodou a necháme 20 minut louhovat, poté slijeme; vylouhované plody jsou velmi chutné a lze je rovněž konzumovat. Do polévkových vývarů, do rýže, na saláty, ale i do koláčů, zákusků apod. - záleží jen na vlastní fantazii. Ideální a zdraví prospěšná denní konzumace Kustovnice čínské je 10 až 20g.
Kustovnice čínská "Goji"
Během vaření by plody Kustovnici neměly přijít do kontaktu s kovem, proto je zapotřebí vařit je ve skleněných, keramických či porcelánových nádobách. Rovněž je třeba používat veškerá míchátka, sítka a další kuchyňské náčiní ze dřeva, skla či plastu. Obecné zásady přípravy jídel s bylinkami a zeleninou kuře omyjeme a vložíme do pekáče. Posolíme a posypemeKustovnicí, podlijeme horkou vodou. Pečeme dozlatova, přičemž ke konci pečení můžeme podlévat a polévat kuře vývarem.
•celkově tonizující pokrm
Rozinky spaříme vařící vodou a propláchneme i Kustovnici. Vyloupané vlašské ořechy nasekáme na drobné kousky, vše dáme do mísy a přisypeme obilnou kaši. Zalijeme takovým množstvím vařící vody, aby byly všechny součásti pod vodou, a pečlivě promícháme, aby se všechny složky dostatečně navlhčily. Přiklopíme a necháme stát 5 minut. Můžeme přisladit medem, třtinovou melasou, případně obohatit dalším sušeným či kompotovaným ovocem.