Palmový olej 1l
- Akce

- Kompletní specifikace
- Komentáře 0
- Palmový olej 1lSkladem169 Kč147 Kč bez DPH
Palmový olej - 1l
Palmový olej se používá na přípravu jídla už více jak 5000 let. Často je mylně zaměňován za olej získaný z jader palmy nebo s kokosovým olejem. Ovoce (plod) je tmavě-červené barvy velikosti velké švestky, roste ve velkých trsech. Jeden trs váží od 10 do 40 kg. Každý plod obsahuje jediné semeno (jádro palmy). Výrobní proces začíná sterilizací plodů. V mlýnech se mechanickou formou extrahování oddělí dužina od jádra plodu. Rafinací se z dužiny vyrábí palmový olej a z jader palmojádrový olej. Celý výrobní proces probíhá bez chemických látek přirozenou fyzickou rafinací. Novými očisťovacími technologickými procesy při výrobě palmového oleje se zachová až 90% přirozeného karotenu, vitamínu E a dalších živin.
Složení: má nejvyšší obsah přírodního vitamínu E, antioxidantů, prokurzorů vitamínu A, betakaroténu, coenzymu Q10 a vitamínů D, K. Vysokou kvalitu a stabilní strukturu dosahuje jedinečným a vyváženým složením mastných kyselin, kyseliny palmitové a kyseliny olejové.
Charakteristické vlastnosti:
vysoká tepelná stabilita
doba uskladnění až 24 měsíců
nejvyšší obsah přírodního vitamínu E, antioxidantů, prokurzorů vitamínu A, betakaroténu, coenzymu Q10 a vitamínů D, K
je vyráběný bez hydrogeneze, t.j. bez trans mastných kyselin
neobsahuje cholesterol má pozitivní vliv na zvyšování dobrého HDL cholesterolu a snižuje zlý LDL cholesterol
zpomaluje růst rakovinových buněk
je zdravý, dostupný, levný, technicky vhodný pro většinu potravinářských výrobků.
Použití:
dodává výrobkům dlouhodobou stabilitu, přitažlivý vzhled i strukturu
neovlivňuje chuť potravinářských výrobků a jídel
neváže na sebe negativní pachy
je lehko stravitelný a podporuje zdravý metabolizmus organizmu
je nenahraditelný komponent v pekárenské a cukrárenské výrobě
nejdůležitější vlastnost – vynikající schopnost zadržovat vodu bez emulgátoru
obsahuje mono i diglyceridy, které jsou schopné zadržovat až 400 % vody proti vlastní motnosti
Vliv na zdraví:
Má nejvyšší obsah přírodního vitamínu E, antioxidantov, prokurzorů vitanímu A, betakaroténu, koenzymu Q10 a vitamínů D a K…
Snižuje a předchází zvyšování vysokého krevního tlaku, odvrací arteriosklerózu.
Svými silnými antioxidačními vlastnostmi a beta-karotenem působí anti-karcinogenně a antioxidačně proti rakovině kůže, brání růstu a působí na zpomalování růstu nádorových rakovinových buněk prsů, plic, prostaty, žaludku, jater, kůže.
Je 100 % bez cholesterolu. Pozitivně působí na zvyšování dobrého HDL cholesterolu, snižuje zlý LDL cholesterol.
Vědecké studie potvrdili, že složka vitamínu E tokotrienol, kterého je v palmovém olej mezi ostatními rostlinnými oleji nejvíc, velmi účinně působí proti kornatění žil, tepen a jejich ucpávaní (brání procesu tvorby trombóz), zabraňuje agregaci krevních destiček, sráženlivosti, čím významně snižuje riziko mrtvice, arteriosklerózy a jiných problémů a nemoci srdce. Nezvyšuje krevní cholesterol.