Tamarindová koncentrovaná pasta 200g

- Kompletní specifikace
- Komentáře 0
- Tamarindová koncentrovaná pasta 200gSkladem59 Kč51 Kč bez DPH
Tamarind koncentrovaná pasta - 200g
Tamarindová pasta má sladkokyselou chuť. Třikrát silnější než přírodní tamarind. Ideální pro přípravu indických a malajských pokrmů, hodí se k přípravě speciálních kořeněných omáček a také osvěžujících nápojů (vzhledem k obsahu kyselin působí lehce projímavě), na přípravu čatní a do rýžových a zeleninových pokrmů. Tamarind je bohatý na vlákniny. Obsahuje bílkoviny, má vysoký obsah vápníku, fosforu a železa,vitamin C.
Rýže s čočkou a tamarindem, nejoblíbenější nepálské jídlo
Potřebujeme:
0,75 l vody
200 g červené čočky
lžíci nastrouhaného čerstvého zázvoru
lžičku nakrájené čerstvé zelené papričky čili
půl lžičky semínek černé hořčice
půl lžičky směsi koření (skořice, koriandr, badyán a anýz),
lžičku tamarindový pasty
sůl
cukr
olej
čerstvé lístky koriandru
500 g rýže Basmati
Postup připravy
Do vařící vody přidáme červenou čočku a vaříme na mírném plameni, až změkne. Mezitím dáme dusit rýži.
Do vařené čočky přidáme nastrouhaný zázvor, čili papriky nakrájené na kolečka, sůl, cukr a tamarindovou pastu, promícháme a chvilku povaříme.
Na malé pánvičce rozehřejeme olej, osmahneme hořčičná semínka a v okamžiku, kdy semínka začnou pukat, pánvičku odstavíme a osmahnutou hořčici přidáme do směsi s čočkou.
Okořeníme kořením, zakryjeme a necháme chvilku odstát, aby se chuť rozležela.
Podáváme s rýží Basmati zdobené nakrájenými lístky koriandru.